matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz liczbe x
MonikaDG:
oblicz liczbe x
−
2
jesli wiadomo ze x = ((−8)
1
/
3
+ 9
1
/
2
) kreska ułamkowa 4 )
14 sty 12:26
krystek:
(−2)+3
x=
=...
4
wiemy,że −8=(−2)
3
a 9=3
2
14 sty 12:49