matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
GEOMETRIA PLASZCZYZNY
...:
Proszę o pomoc
!
W trójkącie prostokątnym wysokość dzieli przeciwprostokątną na odcinki o dlugościach 2 i 3. Oblicz pole tego trójkąta.
13 sty 21:34
Eta:
h
3
ΔCAD ~ ΔCDB to:
=
⇒ h
2
= 2*3
2
h
to
h
=
√
6
|AB|= ..........
h
*|AB|
P=
= ............
2
13 sty 21:54