matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie okregu
Alan:
Zad 17 z próbnej matury..
http://www.mmpoznan.pl/photo/1272637/Pr%C3%B3bna+matura+2012+Matematyka+-+odpowiedzi+%28poziom+podstawowy%29
Nie wiem w jaki sposób je rozwiązać.. ze wzoru na długość okręgu nie wiem jak obliczyć wartość Y..
13 sty 20:34
Eta:
x
2
+y
2
+Ax+By+C=0 S(a,b) r=
√
a
2
+b
2
−C
x
2
+y
2
−12x+33=0 to: A= −12 , B= 0 , C= 33
A
−12
B
0
a=
=
= 6 b=
=
= 0
−2
−2
−2
−2
S(6, 0) r=
√
6
2
+0
2
−33
=
√
3
o: (x−6)
2
+y
2
= 3
13 sty 20:58
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=1471
13 sty 20:59