13 sty 20:19
Julka: a ta zaznaczona odp jest poprawna? bo mi wyszlo 45.
13 sty 20:32
Julka: jak obliczyles a to P= a2 podstaw wylicz i juz.
13 sty 20:33
BLAZEJ_505:

IACI
2=6
2+3
2
IACI
2=36+9
IACI
2=45
IACI=3
√5
3
√5=a
√2
a=
3√102
3√1028
3√102=
904=22,5
13 sty 20:33
BLAZEJ_505: w tym 3√102*3√102 tylko że gwiazdka mi nie wskoczyła
13 sty 20:47
Eta:
d=|AC|=
√45
| | 45 | |
d= a√2 ⇒ a√2= √45 |2 ⇒ 2a2= 45 a2= |
| = 22,5 |
| | 2 | |
P= a
2= 22,5
13 sty 20:52
Alan: Dlaczego pomnożyłeś 3 √10/2 * 3 √10/2?
13 sty 20:58
Alan: Ooo sposób z podniesieniem obustronnie do kwadratu wydaje się prostszy

Ale nadal zastanawia
mnie ten tradycyjny sposób z dzieleniem
√45/
√2 i moja nieumiejętność rozwiązania niestety
tego..
13 sty 21:02
Eta:
Proste sposoby są najlepsze

W zadaniu pytają o wartość pola , czyli o " a
2"
wyjaśniam twoje wątpliwości
13 sty 21:10
BLAZEJ_505: bo to ze wzoru na pole kwadratu a*a=a2
13 sty 21:45