matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi..
Alan:
http://www.mmpoznan.pl/photo/1272631/Pr%C3%B3bna+matura+2012+Matematyka+-+odpowiedzi+%28poziom+podstawowy%29
Zad 2 sprawiło mi spore problemy.. Usunąłem niewymierność, w mianowniku zostało 27, w liczniku 9.. ale nie wiedziałem co zrobić z liczbą
3
√3
13 sty 20:03
Eta:
√
3
*
3
√
3
3
√
3
3
1/3
=
=
= 3
1
3
−1
= 3
−
2
3
3
√
3
3
3
1
2
a= −
3
13 sty 20:06
Eta:
13 sty 20:09