bardzo proszę o pomoc
Ania: proszę bardzo o pomoc
ile wyniso granica:
lim
x √x2 − 4
x→−∞
czy znak minus przy nieskoncznosci ma wplyw na wynik?
z moich obliczeń wychodzi 1, ponieważ stopień licznika jest równy stopniu mianownika, ale nie
wiem co z tą nieskończonością, proszę o pomoc
13 sty 19:55
Ania: jak zapiszesz poprawienie to moze pomoge
13 sty 19:59
Basia:
dobrze masz policzone; granica = 1
tu akurat limx→−∞ = limx→+∞
ale nie zawsze tak jest
13 sty 20:00
Ania: w zadaniu miałam obliczyć asymptoty, pionowe dobrze mi wyszly a ukośne nie
ukośne x=1 x=−1
czy możesz mi pomóc Basiu? z moich obliczeń wychodzi tylko asymptota x= 1, nie wiem skąd wzięła
się x=−1
13 sty 20:04