Oblicza pochodną
efsien: Witam mam mianownik

(0, 823[1 − (0, 05
e3(es−1) + 0, 2
e2(es−1)+41s)])
2
potrzebuje policzyć pochodną takiego mianownika żeby kontynuować obliczenia
Chciałam się upewnić czy na początek powinnam zrobić 2 razy nawias (funkcja wewnętrzna) razy
pochodna całego nawiasu (funkcji wewnętrznej)?
2*(0, 823[1 − (0, 05
e3(es−1) + 0, 2
e2(es−1)+41s)])*(0, 823[1 − (0,
05
e3(es−1) + 0, 2
e2(es−1)+41s)])'

?
czyli wyjdzie mi:
2*(0, 823 − 0, 04115*e
3es−3 − 0, 1646*e
2es−2+41s) *(−0, 04115 * 3*e
s * e
3*es−3 −
0,1646 * (2*e
s + 41) * e
2*es−2+41s)
13 sty 19:48
madzia:
oblicz miejsce zerowe funkcji kwadratowejy−f(x),napisz jąw postaci kanonicznej i iloczynowej
naszkicuj jej wykres, gdy
f(x)=x2−4x+4
f(x)=−2x2+4x−2
13 sty 20:15
madzia:
oblicz miejsce zerowe funkcji kwadratowejy−f(x),napisz jąw postaci kanonicznej i iloczynowej
naszkicuj jej wykres, gdy
f(x)=x2−4x+4
f(x)=−2x2+4x−2
13 sty 20:15