:)
aga: okropna całeczka.
nawet nie wiem jak się za to zabrac, prosze o pomoc
13 sty 19:40
karol: hmm tu sie tylko sprawdza zadania aga o pomoc trudno
13 sty 19:44
Basia:
podstawienie
t = 1−x
dt = −dx
x = 1−t
| | 1− 4t + 6t2 − 4t3 + t4 | |
− ∫ |
| dt = |
| | t | |
| | 1 | |
− ∫ |
| dt + 4∫dt − 6∫tdt + 4∫t2dt − ∫t3dt |
| | t | |
no a to już przedszkole (całkowe oczywiście)
13 sty 19:45
Trivial:
| x4 | | 1 | |
| = |
| − (x3 + x2 + x + 1) |
| 1−x | | 1−x | |
13 sty 20:24
aga: Basia dziękuje
13 sty 20:50