13 sty 18:54
Święty: p=3
Wierzchołek znajduje się w przedziale wiec funkcja bedzie miała najmniejsza wartość dla x=3
f(3)=−8
13 sty 18:57
Alan: oo dziękuję

A da się to zadanie obliczyć w inny sposób? Tak aby nie podstawiać liczb z
rozwiązania?
13 sty 19:01
Święty: Możesz sobie yw ze wzoru policzyć, ale po wczesniejszym sprawdzeniu czy wierzcholek jest w
przedziale
13 sty 19:06
DZIADZIA: yw=−1 a przedzaiał to <0,5> czyli odp D na moje
13 sty 19:09
Ola:
Skąd to Ci wyszło te yw=−1, wychodzi yw=−8
13 sty 19:27
DZIADZIA: no to jakoś tak ale oni pytaja o najmniejsza war. w zbi <0,5> czyli odp D. 0
13 sty 19:31