matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przecięcie paraboli z prostą HELP
pawel:
jak znaleźć przecięcie paraboli z prostą?
x=1−y
2
i y=−2+2x jedno to wychodzi z wykresu (1,0) a drugie?
13 sty 17:21
Basia:
x = 1 − (2x−2)
2
x = 1 − (4x
2
−8x+4) x = 1 − 4x
2
+8x − 4 4x
2
− 7x + 3 = 0 no to chyba wiadomo co dalej
13 sty 17:27
Aga:
x=1−y
2
1
x=
y+1
2
1
1−y
2
=
y+1
2
1
z tego y
1
=0 lub y
2
=−
2
3
x
1
=1 y
2
=
4
13 sty 17:31
pawel:
dziękuje dziewczyny
13 sty 17:34