matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
.:
rozwiąż równanie (x−2)(x+2)(x−3) +3x − 9 = 0
13 sty 17:21
Aga:
(x−2)(x+2)(x−3)+3(x−3)=0 (x−3)[(x−2)(x+2)+3]=0 x−3=0 lub x
2
−1=0 dokończ.
13 sty 17:23