caleczka
matematyka: prosze o pomoc
∫(1+ex)2dx
13 sty 16:09
Basia:
= ∫(1+2ex+e2x) dx =
∫1dx + 2∫exdx + ∫e2xdx
to już chyba sobie policzysz
13 sty 16:13
matematyka: tak tak już dałam sobie radę

a może jakaś podpowiedz do takiego przykładu:
∫
x2 5−x6
13 sty 16:43
Ja : @matematykaWypadało jeszcze dodać "DZIĘKUJĘ"
13 sty 16:45
Basia:
jeżeli tak to podstawienie: t = x
3
13 sty 16:47
matematyka: przepraszam nie wiem czemu tak dziwnie mi się to przemieszcza.
i doszłam do momentu gdy
i tu trzeba stosować kolejne podstawienie?
13 sty 16:53