matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz a*b, a+b, a-b, a/b, b^3
Malavon:
a =
√
5−2
4
b=
√
5+2
4
do obliczenia jest a*b, a+b, a−b, a/b, b
3
i za nic nie mogę sobie przypomnieć jak liczyło się takie rzeczy, ktoś chętny by pomóc? byłbym wdzięczny za pilną odpowiedź
13 sty 14:04
pomagacz:
√
3
a =
3
√
7
b =
4
√
3
√
7
√
3
*
√
7
a * b =
*
=
= ...
3
4
16
√
a
*
√
b
=
√
a * b
a
√
a
/
√
b
=
√
b
13 sty 14:55