pomoc
kalkulator naukowy: mam pytanie jak obliczyc na kalkulatorze 0.6 12? jak wpisze poprawnie do kalkulatora takie
polecenie to wychodzi 2,176 −03 i jak to dalej obliczyc zeby wynik koncowy był 0,0022?
13 sty 13:53
AS: Zależy jaki typ kalkulatora posiadasz.
W moim Casio mam przełącznik na tryb Fix , Sci , Norm.
Jeden z nich do wyboru.
13 sty 15:20
beti: ten zapis oznacza: 2,176*10−3
a to daje liczbę 0,002176 ≈ 0,0022
13 sty 15:35
kalku: i dalej nic...ale jak obliczyc na piechote 2,176 do potegi −3
13 sty 15:42
kalku: beti ale jak to obliczyc wyjasnij
13 sty 15:44
Trivial:
103 = 0.001
2.176*0.001 = ?
13 sty 15:55
Trivial: Tam powinno być 10−3 = 0.001 literówka.
13 sty 15:56
kalku: dzieki beti juz wiem o c o chodzi...a jak na kalkulatorze oblicyc ! silnie?wiecie? jaka formuła
13 sty 16:03
Basia: u mnie jest wykrzyknik i oznacza silnię
liczba wykrzyknik = i jest silnia
13 sty 16:20