matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szybko
marta:
ile wynosi arctg2, arctg(−1
,
arctg1
13 sty 10:43
Basia:
arctg2=x ⇔ tgx = 2 odczytaj z tablic tangensa
π
arctg(−1) = x ⇔ tgx = −1 ⇔ x=−
4
czyli
π
arctg(−1) = −
4
ostatnie policz sam
13 sty 12:58