trygonometria
TośkaXdddd: Podaj wartość tg17o*tg23o*tg73o*cosocos67o
12 sty 23:03
rumpek:
Popraw zapis:
| tg17o * tg23o * tg73o * coso(?) | |
| |
| cos67o | |
z tg(90
o − α) = ctgα = ctg73
o
| ctg73o * tg73o * tg23o*coso(?) | |
| |
| cos67o | |
| tg23o * coso(?) | |
| = ... |
| cos67o | |
12 sty 23:07
TośkaXdddd: i co dalej ?
12 sty 23:09
TośkaXdddd: cos23o
12 sty 23:09
ICSP: | sin23o | | sin23o | |
| = |
| = 1 |
| cos67o | | sin23o | |
12 sty 23:11
rumpek: Tak jak napisał
ICSP a to dlatego, że:
| | sin23o | | sin23o | |
| = |
| = |
| = 1 |
| cos67o | | cos67o | | sin23o | |
cos(90
o − α) = sinα
12 sty 23:13
TośkaXdddd: dzieki
12 sty 23:20