Zeby nie dochodziło do takich sytuacji
podbramkowych jak ta powyżej ale dzięki Basiek
Ciągle pracujesz nad swoją matematyką?
Powiem Ci, że tyle czasu spedzam z czerwoną książeczką aksjomatu, że
zastanawiam się czy jej nie zabrac na 100−dniówkę
A tak powaznie to pracuję nad matmą ale
kurde w styczniu nie moge się za bardzo skupic bo ide na 3 100−dniówki i wiesz takie tam
zawracanie gitary jest
A jak tam u Ciebie ?
A te 100dniówki... ta, mnie też
odrobinę przeszkadzają. Aksjomatu nie dotykam, obecnie to zabrałam się za zbiór Kiełbasy.
Zabiorę się za kilka minut...
z tym że teraz jak wracam ze szkoły to chodze spac a potem
całą noc chodzę po domu jak wszyscy śpią
Kurde mam takie zadanie i pasowałoby to wektorowo
zrobić a ja nie mogę i zaraz się zdenerwuję i wrzucę
[x−1;y−4]=5√3
[x−4;y+2]=2√3
Ech, ja to jestem normalnie... wypompowana. Jeszcze przyszedł do mnie sąsiad i żebym mu fizykę
wytłumaczyła. A ja "bida z nędzą"
I ech, on też do najbardziej zdolnych nie należy. Przez
tę całą złą fizykę odechciało mi się wszystkiego. A zadania czekają.
2 równania, 2 niewiadome
Ale musimy życ z tą świadomością, że
po maturze bedzie zajebiście i wreszcie odpoczniemy
A co do tego równania to mam chyba
jakieś zaćmienie
Mogłabyś mi to rozpisac ?
Bo na wektorach mało rozwiązywałem
PS. NIGDY nie zdawałabym fizyki
A co do fizyki to zdaje na podstawie więc aż takim samobójcą nie
jestem
)
Coś się stało/ dzieje?
Od 3 klasy zaczałem ogarniać rozszerz z matmy bo wczesniej
miałem dwa lata lajtowe
Więc jakbym chciał jeszcze fizykę dorzucić do tego na rozszerzu i
sam to ogarniac to byłoby przegięcie, albo bym to zrobił kosztem matmy i zdał potem po 30% z
tego i tego
Dlatego zaryzykowałem z podstawa
?
Jak będziesz pisać fizykę, to będę trzymać kciuki
Ja potrzebuję "ogarnąć" angielski. I wiesz
co?− jest jeszcze czas
@Dziadzia− jakiej próbnej, jakie zadanie?
| 3 | ||
kąt najmniejszy leży naprzeciw najkrótszego boku ( | ) | |
| 4 |
no ale boki mają 6,8,10
| 6 | 3 | ||
= | |||
| 8 | 4 |
| 6 | 3 | |||
tgα = | = | |||
| 8 | 4 |
ja z angielskiego też jakiś kozak nie jestem
z polskiego to juz
wgl ale matury próbne zdałem nawet przeciętnie więc tragedii nie powinno być
a odnosnie
mojego zadania to ja coś powaliłem chyba, zaraz napisze tresć to mi pomożesz to wektorowo
rozwiązać
Punkt P dzieli odcinek MN w stosunku 3:2 licząc od punktu M. Oblicz współrzędne punktu N, jeśli
M=(4,−2), P=(1,4)
czyli |MP|=35|MN|
|NP|=25|MN|
|MP|=3√5 więc |MN|=5√3 to da się zrobic chyba też tam bawiac się na odległościach tymi
wzorami, ale wektorowo też trzeba by się kiedyś nauczyc
Pisaliście próbną maturę w ostatnich dniach ?
Jesli
tak to zauważ że nie wszyscy ją pisali i podawaj treść do każdego zadania
A tamten mógł
chociaż linka wrzucic
Nie pali się choć ciekawość mnie zżera bo nie wiem jak to powinno być
rumpek Ty miałes to szczęście że widziałeś ten
arkusz a my tutaj mieliśmy utrudnione zadanie bo musieliśmy w głowie tresć ogarnąć
jak wychodziły mi wyniki:
| 1 − √17 | 3 − √33 | ||
, | ... To mnie szlag trafiał ale wyniki poprawne![]() | ||
| 2 | 3 |
Zawsze tak jest, a w szczególności jak rozwiazuje się zadanie i wyjdzie Δ ujemna albo
jakaś kosmiczna to juz prawie się wie na 90% że się gdzieś wczesniej zrobiło błąd
Punkt P dzieli odcinek MN w stosunku 3:2 licząc od punktu M. Oblicz współrzędne punktu N,
jeśli
M=(4,−2), P=(1,4)
Wrzucam jeszcze raz to zadanie i bez wektorów zrobiłbym to tak Wyznaczamy równanie prostej MN
zeby potem napisac wspólrzedne punktu N (x,y) i za y sie wstawi rownanie prostej i wyliczymy
długość odcinka będzie 5√3 i można pojechac ze wzoru na odległość dwóch pkt
√(x−4)2+(równanie prostej jakie tam wyjdzie+2)2=5√3
w sumie bedzie niewiadomo tylko jedna x ale kurde zrobi sie rónanie kwadratowe i wywali wtedy
dwa punktu w jedna i druga strone od M a na wektorach tego nie zrobi tylko jak to zapisać ?
trochę nad tym zeszło czasu, no ale nie wyszło tak źle, 76%
Zawsze tak jest, a w szczególności jak rozwiazuje się zadanie i wyjdzie Δ ujemna albo
jakaś kosmiczna to juz prawie się wie na 90% że się gdzieś wczesniej zrobiło błąd
"
tylko mi wyszły takie straszne wyniki i takie straszne wyniki są poprawne, co nie rokuje za
dobrze na majową z wynikami
zawsze byly ładne całkowite
Ale moja biedna uwaga jednak nie jest tak podzielna, bez komputera życie byłoby prostsze
Przynajmniej ja tak uwazam
Jak bedę się czuł już pewnie w kazdym dziale to
wjeżdzam dopiero w oficyne
Także trudno ale i tak robię zadania z OE.
a kiedy robiłaś tę majową?
z tym , że ja jeszcze z prawdopodobieństwa mało robiłem i tez
musze jeszcze posiedzieć nad ta stereometrią a najwięcej chyba nad tymi kulami wpisanymi w
stożki i innymi wpisanymi i opisanymi
najwazniejsze sa ostrosłupy
zeby one były
Mysle ze nie bedzie takie zwykłego równania trygonometrycznego, bo było 2x z rzedu, takze beda
mogli dac jakas innowacje
informatyka na pk
Ale wydaje mi sie że równanie lub nierówność z wartością bezwzględna dowala bo rok
temu przerwe mieli
Straszne to to.
moga zadanie z wykaz ze geometryczne usunac
lub dac udowonij, że z analitycznej
A mi się marzy PWr i nie wiem jak to
bedzie
Dożyjemy zobaczymy
Ale to dobrze, będę pamiętać, jak będę mieć coś dziwnego na informatyce. Czuję się na tym
przedmiocie, jakbym się przeniosła jakieś 150 lat do przodu i czegoś ode mnie chcieli.
Na automatyce i robotyce sporo programowania ale już po
technikum małe podstawy mam i bedzie się pracowac dalej o ile się dostanę
A Ty rumpek
co tam dalej planujesz ?
Ale
tez do Wrocławia ?