Punkt materialny o masie 3,4 kg porusza się po okręgu o promieniu 1,1 m zgodnie
karla: Punkt materialny o masie 3,4 kg porusza się po okręgu o promieniu 1,1 m zgodnie z rownaniem
ruchu punktu po torze S= 2+R(t2+2t). Wyzanzczyc wartosc siły działajacej na punkt jako funkcje
czasu oraz wartosc tej siły dla t= 3,2 s.
12 sty 21:49
ejendi: S= 2+R(t2+2t)
t2 to t2?
12 sty 22:19
karla: tak t2 to t2
12 sty 22:30
ejendi:
F = ma
a=V
2/r
F = mv
2/r
v=s'=(2+R(t
2+2t))'=2R(t+1)
| | (2R(t+1))2 | |
F=m |
| =4mR(t+1)2 |
| | R | |
m=3,4
R=1,1
t=3,2
F=263,8944N
12 sty 22:35
karla: czemu v podniosłeś do kwadratu?
12 sty 22:48
karla: juz wiem...
12 sty 22:48
karla: dzieki wielkie
12 sty 22:50