| 7 | ||
sin4x+cos4x= | ||
| 8 |
| 7 | ||
sin2xsinx+cos2xcos2x= | ||
| 8 |
| 7 | ||
sin2x(1−cos2x) + cos2x(1−sin2x)= | ||
| 8 |
| 7 | ||
sin2x −cos2xsin2x +cos2x − cos2sin2x= | ||
| 8 |
| 7 | ||
1−2cos2xsin2x= | ||
| 8 |
| 1 | |
sin2 2x=2cos2xsin2x | |
| 2 |
| 1 | 7 | |||
1− | sin2 2x= | |||
| 2 | 8 |
| 1 | 1 | |||
− | sin2 2x=− | |||
| 2 | 8 |
| 1 | ||
sin2 2x= | ||
| 4 |
| 1 | ||
sin2 2x− | =0 | |
| 4 |
| 1 | 1 | |||
(sin2x − | )(sin2x + | )= 0 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
sin2x= | U sin2x=− | |||
| 2 | 2 |
| 1 | ||
sin2x= | ||
| 2 |
| 1 | ||
2x1= | ||
| 2 |
| π | ||
2x1= | +2kπ | |
| 6 |
| π | ||
x1= | + kπ | |
| 12 |
| 1 | ||
2x2= | ||
| 2 |
| 5π | ||
2x2= | +2kπ | |
| 6 |
| 5π | ||
x2= | +kπ | |
| 12 |
| 1 | ||
sin2x=− | ||
| 2 |
| π | ||
2x3=− | + 2kπ | |
| 6 |
| π | ||
x3=− | + kπ | |
| 12 |
| 7π | ||
2x4= | + 2kπ | |
| 6 |
| 7π | ||
x4= | + kπ | |
| 12 |