matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskazówka
Anonimowy:
Proszę nic nie pisać w temacie
∫ln(x +
√
1 + x
2
)dx = ∫(x)' * ln(x +
√
1 + x
2
)dx = = x * ln(x +
√
1 + x
2
− ∫x * (ln(x +
√
1 + x
2
)'dx = ... =
x
= x * ln(x +
√
1 + x
2
) − ∫
= x * ln(x +
√
1 + x
2
) −
√
x
2
+ 1
√
1 + x
2
12 sty 21:11