logarytmy zadania
tex: Logarytmy dopiero poznałem kilka godzin temu więc proszę o wyrozumiałość

1.Jak to prościej rozwiązać? Nie ma prostrzej opcji?
log
3 1/12 + log
3 14/15 + log
3 10/21 = log
3 140/3780 = log
3 1/27 = −3
2.i jeszcze nie wychodzi mi
log
p{2}(log
1/2 1/16) = log
p{2} 4 = 1/3
odpowiedź niby powinna wyjść 4
3.kolejne zadanie
log
0,2 0,3 − log
0,2 0,5 − log
0,2 15 = log
0,2 0,4 − log
0,2 15 =...
dobrze myślę? czy jakoś inaczej/ łatwiej rozwiązać
12 sty 20:46
ICSP: log√2 4 = x z definicji otrzymuję : √2x = 4 ⇔ √2x = √24 ⇔ x = 4
12 sty 20:47
ICSP: 0,3 : 0,5 = 0,6 a nie 0,4.
12 sty 20:48
tex: dzięki

jak będę miał problemy to będę pisać
12 sty 21:05