rownanie trygonometryczne
Dolas: Niby proste rownanie....
(3−
√3)tgx − 3tg
2x +
√3=0
Nie mam pojecia co moge tutaj zrobic
12 sty 20:29
ICSP: t = tgx
−3t
2 + (3−
√3)t +
√3 = 0
i masz równanie kwadratowe
12 sty 20:31
krystek : @
ICSP nie nauczysz sie przestrzeni
12 sty 20:33
ICSP: Mam przerwę

Siadam do tego o 21
12 sty 20:34
krystek : I będziesz zmęczony!
12 sty 20:37
ICSP: Mam tylko 10 zadań

Myślę że dam radę xD
Krystku ty już miałeś przestrzenie wektorowe?
12 sty 20:38
Eta:
ICSP odwdzięcza się za pomoc przed maturą z ubiegłego roku
12 sty 20:38
Eta:
Taaak miałyśmy obydwie .... wieki temu
12 sty 20:39
ICSP: Eta witaj

Dobrze że ciebie złapałem

Zbliża sie egzamin z planimetrii i wypadało by dobrze wypaść

Może za mnie napiszesz?
12 sty 20:39
Dolas: no to licze
delta= (3−√3)2 − 4*(−3)*√3= 12−6√3 +12√3= 12+6√3
a jak z tego pierwiastek wyciagnac jeszcze?
12 sty 20:41
Eta:
Hehe

Tak dobrze Ci szło w ubiegłym roku ( pamiętasz?)
Nie zrób mi obciachu, bo to mi grozi zawałem
12 sty 20:41
krystek : @ICSP tak wieki temu, ja chyba jeszcze wcześniej niż Ty Eta
12 sty 20:42
ICSP: 12 + 6
√3 = (3 +
√3)
2
Eta postaram się nie zrobić obciachu. Jednak miałbym w przyszłym tygodniu pare pytań
12 sty 20:42
Eta:
@ Dolas
12+6√3= (3+√3)2 √Δ= |3+√3|= 3+√3
12 sty 20:43
12 sty 20:44
ICSP: Na pewno dobrze zdam

Nie zawiodę was

Dam radę

Takie nastawienie to podstawa
12 sty 20:44
Eta:
Hehe
krystek .... i tu myślę,że się mylisz

rocznik
√492−1
12 sty 20:45
Eta:
I tak trzymaj
ICSP
12 sty 20:46
Dolas: a muszę dawać założenie ze t ≥ 0?
12 sty 20:48
ICSP: nie możesz dać takiego założenia!
tg przyjmuje wartości ujemne.
12 sty 20:49
krystek :
No, a przed ta cyfrą ja √9+1 ja mam
12 sty 20:49
Dolas: a jakbym wstawial zmienna pod cos. to musze robić jakies założenie?
12 sty 20:50
krystek : Powodzenia ICSP grunt to optymizm!
12 sty 20:50
ICSP: ale najpierw :
PONIEDZIAŁEK : pyta nas z wybranych zagadnień
WTOREK : kolokwium z algebry ...
ŚRODA : kolos z logiki
PIĄTEK : egzamin z planimetrii
PRZYSZŁY WTOREK : egzamin z algebry
12 sty 20:50
ICSP: a jakie wartości przyjmuje cos?
12 sty 20:50
Dolas: <−1, 1>
12 sty 20:51
ICSP: więc jakie musi być t?
12 sty 20:51
Dolas: −1≤ t ≤1
12 sty 20:53
ICSP:
12 sty 20:54
ICSP: jak zapytasz o sinusa to zabije
12 sty 20:54
Dolas: hehehe niee no wiem wiem
12 sty 20:58
ICSP: Wybiła 21

Czas zacząć.
10 zadań w 5h!
Dam radę
12 sty 20:59