Diagram Hassego
Cosik: Wytłumaczenie diagramu Hassego
Witam, nie mogę "załapać" jak rysuje się te diagramy.
Dajmy na to dwa przykłady:
a) X={1,2,3,4,5,6,7,8,9}
b) X={3,5,6,10,12}
W oby przypadkach relacją podzielności jest R={(x,y) : x|y}
Najlepiej krok po kroku, bo książkowych def. za cholerę nie rozumiem.
Link do moich prób:
http://zapodaj.net/images/18a38a2c2019.png
12 sty 20:24
Cosik: Jak już są narysowane poprawnie to wiem jak odczytać min/max/największy/najmniejszy
12 sty 20:33
Cosik:
12 sty 20:58
Cosik:
12 sty 21:33
Anonimowy:
Obrazki się nie ładują, a Twój plik jest niedostępny
12 sty 21:35
Cosik: Zamiast klikać skopiuj link −> i odśwież razem z ctrl (ctrl+F5)... pewnie Ref. z forum jest
blokowany.
12 sty 21:36
Anonimowy: Ale na tej stronie pisze, że nie mam dostępu do Twojego pliku
12 sty 21:43
12 sty 21:45
Anonimowy:
Tak, schematy są dobrze zrobione, przy drugim nic więcej niż narysowałeś na czarno nie trzeba
12 sty 21:46
Cosik: Bardzie chodzi mi o b)
5 i 10 są tylko ze sobą połączone?
12 sty 21:48
Anonimowy: Tak
12 sty 21:49