rozwiaz uklad rownan
adaaaaaa:
{y=x2−5x+3
{y=−2x+1
12 sty 20:22
adaaaaaa: to ma byc jedna wielka klamra
12 sty 20:23
krystek : masz y wyznaczone więc podstawiasz i liczysz
x62−5x+3=−2x+1
12 sty 20:24
adaaaaaa: ale jak....
12 sty 20:28
krystek : x2−5x+3+2x−1=0 i teraz już chyba wiesz !
12 sty 20:30
ICSP: Tak
krystku wiem

Dziękuję
12 sty 20:31
BLAZEJ_505: x2−5x+3=−2x+1
x2−3x+2=0 oblicz deltę i rozważ 2 przypadki
12 sty 20:32
adaaaaaa: nie kumam ,,,
12 sty 20:33
adaaaaaa: aha teraz juz wiem dzieki
12 sty 20:34
BLAZEJ_505: Δ=9−4=5
√Δ=√5
x1=3−√52
x2=3+√52
i podstaw za x
12 sty 20:36
ICSP: 4*2 ≠ 4
12 sty 20:37
adaaaaaa: czy to b€dzie tak Δ=b2+4ac
12 sty 20:37
adaaaaaa:
12 sty 20:37
BLAZEJ_505: przepraszam błąd rachunkowy √Δ=1
12 sty 20:38
krystek : @adaaaaa Ty żartujesz chyba ?
12 sty 20:39
adaaaaaa: nieeee
12 sty 20:42
adaaaaaa: poprostu tego nie umiem
12 sty 20:43
adaaaaaa:
12 sty 20:44
krystek : Pora zabrac się do solidnej pracy jak jesteś w liceum czy technikum,
12 sty 20:58
12 sty 20:59