matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
mateusz9820:
Proszę bardzo o pomoc w równaniu wektorowym
dla jakiego k spełniona jest równość? (a*c)*b − (a*b)*c=2k(ax(bxc)) a=[1,1,−1] b=[2,0,1] c=[−1,2,3] ax(bxc)− podwójny iloczyn wektorowy
12 sty 19:39
mateusz9820:
12 sty 19:54
mateusz9820:
zrobi ktoś ? proszę
12 sty 20:15