matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy ! czy kmógłby mi ktoś to wytłumaczyć
piotrek_lol1:
Określ liczbę rozwiązań równania w zależności od parametru a a) a(ax−a−a)=x−2 oraz dla jakich wartości a rozwiązaniem równania będzie liczba większa od 0 b) 2(x+1)=3=ax
12 sty 19:28