matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozklad wielomianu na ułamek prosty
kasia:
Rozkład wielomianu:
2x
5
+6x
3
+1
=
x
4
+3x
2
(2x
5
+6x
3
+1)
:(x
4
+3x
2
)= 2x+1
−2x
5
−6x
3
= = 1
1
=2x+
x
4
+3x
2
dobrze to kombinuje?
12 sty 19:25