matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Kana:
rozwiąż równanie. a) (x
2
+2x+1)(x
2
−4)>0
12 sty 19:17
Święty:
(x+1)
2
(x−2)(x+2)>0
https://matematykaszkolna.pl/strona/142.html
12 sty 19:19
Kana:
jak ja tego wgl nie kapuje
12 sty 19:21
xyz:
x2+2x+1 x=2 ∨ x=−2 Δ=1−1=0 x=
−2
2
=−1 pierw. jednokrotne x∊(−2,−1)∪(2,+∞)
12 sty 19:46