matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Ewelina:
wyznacz dziedzinę i miejsce funkcji f. a) f(x)= x+3przez3
12 sty 18:29
Rivek:
x+3
f(x)=
3
w mianowniku nie może być zero −> jaka dziedzina? czy coś "odpada"? miejsca zerowe? Rozwiąż równanie:
x+3
=0
3
12 sty 19:34