matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgowanie
Bartek:
Czy wyrażenie:
4
√
9
2
można przedstawić w postaci 9
1/2
?
12 sty 13:46
Ola:):
tak,,,,,
12 sty 13:47
Bartek:
Dziękowac
12 sty 13:51
Tragos:
4
√
9
2
= (9
2
)
(
1
4
)
= 9
1
2
= 3
12 sty 13:51