Obliczyć f'(x) i f"(x) dla nastepujacych funkcji
madzka123 pomożecie: Rozwiazać f'(x)=O f''(x)=O i nierównosci f'(x)>O f(x)>O
1 przykład
f(x)=x2+1x2
2przykład
f(x)=xe−x
3przykład
f(x)=x+1X
12 sty 11:46
ejendi: chyba błąd w edycji?
12 sty 11:59
madzka123 pomożecie: źle mi cos pierwszym razem wyszlo juz jest dobrze

1)
f(x)=x+
1x
2)
f(x)=x
2+
1x2
3)
f(x)xe−x
12 sty 12:11
Patronus:
1) D=R\{0}
x
2=1
x=1 ∨ x=−1
x∊∅
no i tak dalej..
12 sty 12:46
ejendi: 3)
(xe−x)'=1−1=0
a może to miało być x
e−x, albo x
e−x
1)
3)
12 sty 12:50
madzka123 pomożecie: ten 3 przykład to
f(x)=xe−x
4)f(x)=x2lnx
5)f(x)=exx
12 sty 12:58