matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przebieg zmienności funkcji
fler:
x
2
lnx = y Df ∊ R, x > 0 f'(x) = (x
2
lnx) = 2xlnx + x x(2lnx + x) > 0 co z tym dalej zrobić
11 sty 22:58
fler:
no jeszcze bedzie warunek lnx != 0
11 sty 23:06
fler:
ktoś?
11 sty 23:15