w
Wielomiany: Trudne

Podaj przykład wielomianu jednej zmiennej rzeczywistej x, uporządkowanego rosnaco, który jest
stopnia siódmego i ma trzy wyrazy różne od zera
11 sty 21:20
emte:
np.
3x+5x4+2x7
11 sty 21:24
Wielomiany: a to zadanie:
Oblicz wartości wielomianu W(x)=−x3+4x2−7 dla argumentów:−3,−1,4 oraz 5.
11 sty 21:27
Wielomiany: Podaj przyklad wielomianu W(x) jednej zmiennej rzeczywistej x, stopnia piatego uporzadkowanego
malejaco, ktory ma tylko trzy wyrazy rozne od zera i takiego,ze W(−1)=6
11 sty 21:30
Wielomiany: jaki to bedzie wielomian/
11 sty 21:30
beti: obliczasz w(−3), w(−1), w(4) i w(5)
11 sty 21:31
Wielomiany: moze byc 3x5+x2+8?
11 sty 21:32
beti: w(x) = x5 − x2 + 8
11 sty 21:32
Wielomiany: beti zrób jeden podpunkt
11 sty 21:33
beti: może
11 sty 21:33
Wielomiany: Beti w tym zadaniu "Oblicz wartości wielomianu" zrób 1 lub 2 podpunkty
11 sty 21:34
beti: LEŃ

w(−3) = −(−3)
3+4(−3)
2−7 = −(−27)+4*9−7 = 27+36−7 = 56
11 sty 21:35
emte:
W(−3)= −(−3)3+4*(−3)2−7=56, itd
2) W(x)=x5+8x2+x, to jest przykład
W(−1)=6
11 sty 21:36
Wielomiany: mam jeszcze sprawdzian z fizyki jutro i muszę to zadanie skończyć

juz ostatnie
11 sty 21:37
Wielomiany: to ma być tak w(x) = x5 − x2 + 8 czy tak W(x)=x5+8x2+x
11 sty 21:39
beti: dobra, masz jeszcze jeden:
w(5) = −53+4*52−7 = −125+100−7 = −32
11 sty 21:39
Wielomiany: chodzi o "daj przyklad wielomianu W(x) jednej zmiennej rzeczywistej x, stopnia piatego upo"
11 sty 21:40
emte:
jak chcesz, jest dużo różnych przykładów
11 sty 21:41
beti: oba przyykłady są dobre. Po prostu wielomianów, które spełniają podane przez ciebie warunki
można można wymyślić bardzo, bardzo dużo.
11 sty 21:41
Wielomiany: aha myślałem że napisałaś 2 raz żeby poprawić

Dzieki zza pomoc
11 sty 21:43