matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okresowość w trygonometrii
Kowiec:
f(x)= −2cos3x Może mi ktoś wytłumaczyć jak na podstawie tego wyliczyć okres ?
11 sty 20:50
Bogdan:
2
3x = 2π ⇒ x =
π
3
2
Okres T =
π
3
11 sty 20:51
Kowiec:
Potrzebuję krótkiego wytłumaczenia
11 sty 20:57