wiel
Wielomiany: Jak to zrobić
Uporządkuj rosnąco wielomian W(x), a następnie podaj jego stopień i wypisz jego współczynniki:
1)
W(x)=2−4x2+8x4+3x2+8
2)
W(x)=x5−2x3+4+3x5+1
11 sty 20:33
Wielomiany: ten 2 przykład coś mi nie wychodzi
11 sty 20:47
Wielomiany: powinno wyjść w tym drugim tak?:
W(x)=5+4x5−2x3
dobrze czy źle?
11 sty 20:49
Wielomiany: proszę o pomoc
11 sty 20:53
fatality: 1szy wielomian 4 stopnia kolejny piatrgo polecam metode grupowania
11 sty 20:56
Wielomiany: fatality dobrze zrobiłem ten 2 przykład?
11 sty 20:57
emte:
prawie dobrze,jeszcze tylko uporządkuj od najwyższej potęgi x
11 sty 20:59
Wielomiany: emte ale w tym 1 przykładzie w odpowiedziach mam tak W(x)=10−x2+8x4
11 sty 21:02
Wielomiany: czy tak ma być:
W(x)=5−2x3+4x5
o to ci chodziło?
11 sty 21:04
emte:
rosnąco, to chyba na odwrót
11 sty 21:05
emte:
sorry, masz dobrze
11 sty 21:05
Wielomiany: ale zobacz co ci napisałem o 21:02
11 sty 21:05
Wielomiany: juz nie rozumiem jak ma być weź napisz bo nie rozumie
11 sty 21:06
emte:
przeważnie sie porządkuje malejąco, ale polecenie , to rzecz święta
11 sty 21:07
emte:
21:04 jest dobrze
11 sty 21:08
Wielomiany: Bo mam podobne zadanie:
Uporządkuj malejąco wielomian W(x), a następnie podaj jego stopień i wypisz jego współczynniki:
1) W(x0=4x−3+5x25x4−8x
i w odpowiedziach jest:
W(x)=−5x4=5x2−4x−3
11 sty 21:10
Wielomiany: tam jest W(x)
11 sty 21:10
Wielomiany: W(x)=4x−3+5x2−5x4−8x
11 sty 21:11
emte:
i w odp. jest dobrze, mała redukcja i od najwyższej potęgi x, czyli malejąco
11 sty 21:15
Wielomiany: emte a to zadanie:
Podaj przykład wielomianu jednej zmiennej rzeczywistej x, uporządkowanego rosnaco, który jest
stopnia siódmego i ma trzy wyrazy różne od zera
11 sty 21:23