matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
v
marta:
mógłby ktoś pomóc mi rozwiązać : sprawdz czy funkcja jest różnowartościowa: a) f(x) = 4x − 5 b) f(x)+ ln(x
2
+ 5)
11 sty 19:44
Nota:
x1x2∊D a) f(x1)=f(x2) 4x1−5=4x2−5 /+5 :4 x1=x2 Funkcja jest roznowartosciowa.
11 sty 20:24