aa
Gima: POmocy
1.Oblicz miejsce zerowe funkcji:
a)y=2x−2
b)y=1/2x+1
3.Zapisz zależności:
a)Za 0,5kg sukierków zapłacono 15,50 zł
oznacz , "x" kg , a cenę "y" zł.
b)W ciągu 10s pokonano 20m
Oznacz "x" s , a dorgę "y" m .
4.Sprawdź , czy punkty A(2,−1) , B(0,2), C(−2,0),D(1,−1) należą do funkcji y = 2x−1
Proszę mi pomóc nic nie rozumiem a jutro mam z tego poprawę ..
11 sty 19:14
buub: 1.
a) 0=2x−2 /+2
2x=2 /:2
x=1
b) 0=1/2x+1 /−1
1/2x=−1 /:1/2
x=−2
3.
a x=31y
b x=2y
4
A(2,−1)
−1=2*2−1
−1=3 nie nalezy
B(0,2)
2=2*0−1
2=−1 nie nalezy
C(−2,0)
0=2*(−2)−1
0=−5 nie nalezy
D(1,−1)
−1=2*1−1
−1=1 nie nalezy
11 sty 20:33