matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
patii:
rozwiąż równanie 5x−2(2(3x−1)−3x)=1−6x
11 sty 19:08
M:
18 lut 19:18
Bo_ra:
5x−2[2(3x−1)−3x]=1−6x 5x−2(6x−2−3x)=1−6x 5x−2(3x−2)=1−6x 5x−6x+4=1−6x 5x=−3
3
x=−
5
18 lut 19:38