Proszę o pomoc od tego zależy moja ocena
Gim: 1.Oblicz miejsce zerowe funkcji:
a)y=2x−2
b)y=1/2x+1
3.Zapisz zależności:
a)Za 0,5kg sukierków zapłacono 15,50 zł
oznacz , "x" kg , a cenę "y" zł.
b)W ciągu 10s pokonano 20m
Oznacz "x" s , a dorgę "y" m .
4.Sprawdź , czy punkty A(2,−1) , B(0,2), C(−2,0),D(1,−1) należą do funkcji y = 2x−1
Proszę mi pomóc nic nie rozumiem a jutro mam z tego poprawę ..
11 sty 19:02
k: βγββββββ
11 sty 19:06
k: żle dla żartów
11 sty 19:07
Gim: nie pomogł eś\aś
11 sty 19:07