matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie z wartoscią bezwzględną
Alessandra:
Rozwiązać równanie x2+4y2+ I x−y+1 I = 4xy
11 sty 18:54
M:
18 lut 19:18
Mila:
x
2
+4y
2
−4xy+ I x−y+1 I = 0 (x−2y)
2
+|x−y+1|=0 x−2y=0 ⋀ |x−y+1|=0 x=2y ⋀ y+1=0
19 lut 00:11