matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o szczegółowy przebieg zadania :) kroczek po kroczku. proszę ślicznie :))
anaXskakana:
Oblicza wrtość oczekiwaną i wariancje dla zmiennej losowej rozkładzie Poissona P(x=k)=e
−λ
λ
k
k!
,k=0,1,2...
11 sty 18:40