matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wspolczynnik kierunkowy
max:
wspolczynnik kierunkowy prostej k 4x−2y+4=0 jest rowny? −2y=−4x−4 i co mam dalej z tym zrobic
?
11 sty 18:02
max:
−2y=−4x−4 /: −2 y=2x+2 i mam dac odp ze a=2.
?
11 sty 18:10
emte:
podziel przez −2, a=2
11 sty 18:10