matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc.
emila:
1
Napisz wzór funkcji liniowej f(x) o wykresie równoległym do wykresu g(x)=
x+2 i
2
przechodzącym przez punkt A(−3,4)
11 sty 17:45
emte:
y=ax+b a=1/2, bo proste równoległe 1/2*(−3)+b=4 b=5,5 y=1/2x+5,5
11 sty 17:57