jesli A=<-6,4>,B=(0,4)to różnica A\B jest zbiorem???
Daria: jesli A=<−6,4>,B=(0,4)to różnica A\B jest zbiorem;
A)<−6,0)
B)(−6,0)
C)<−6,0>u{4}
D)<−6,0)u{4}
11 sty 17:43
Dawid: A
11 sty 17:45
Dawid: sorki pomylka
C
11 sty 17:46
Daria: mozesz poiwedziec jak to rozwiazales?
11 sty 17:48
Bogdan:

A \ B = <−6, 0>∪{4}
11 sty 17:55
Dawid: masz zbior od −6 do 4 wlacznie z tymi liczbami i drugi od 0 do 4 bez tych liczb.
−6 −5 −4 −3 −2 −1 0 1 2 3 4 −−− to zbior 1
bliska 0 1 2 3 bliska 4 −−−− zbior 2
odejmij liczby powtarzajace sie czyli pozostaje
−6 −5 −4 −3 −2 −1 0 (bo zbior 2 mial liczbe bliska 0 ale nie 0 np 0,0000001) i 4 (bo 2 zbior
mial liczbe
bliska 4 ale nie 4 np 3,9999999)
wiec zostaje zbior <−6,0> u {4}
11 sty 17:57