matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
patii:
sprawdź czy punkty a b c należą do wykresu tej samej funkcji liniowej a=(0,2) b'=(5 ,−1/2) c=(− 2, 3)
11 sty 17:39
emte:
napisz wzór funkcji liniowej z dwóch punktów, a potem sprawdź, czy należy trzeci
11 sty 18:00