analit
;( evva: Prosze o zrobienie tego zadania:
Prosta l:x+By−2=0 jest prostopadła do prostej k:6x−2y+1=0. Oblicz B.
11 sty 17:35
;( evva: proszę o pomoc nie wiem czy ma wyjść 1/3 czy 3
11 sty 17:45
;( evva: prosze o pomoc
11 sty 18:01
;( evva: wie ktoś jak to zrobić?
11 sty 18:40
beti: 3
11 sty 18:43
emte:
warunek na równegłość prostych i wychodzi B=−1/3
11 sty 18:46
beti: tylko, że tu są proste prostopadłe
11 sty 19:02
;( evva: czyli ile będzie 3 czy 1/3?
11 sty 19:02
beti: oczywiście 3
11 sty 19:40