prosze o pomoc w zadaniach maturalnych
Klaudia: Zad 1
Funkcja f(x)=(x+2)
2−4 maleje w przedziale
a)(−
∞;2)
b)(−2;4)
c)(−4;
∞)
d) (−
∞;−2)
Zad 2
| | log12−2log2 | |
Liczba |
| jest rowna |
| | log9−log3 | |
a) log4/3
b)1
c)3
Zad3
Zawartość tłuszczu w mleku obnizono z 3,2% o 1,2 punktu procentowego. O ile procent mniej
tluszczy zawiera odtluszczone mleko?
a) 37,5%
b) 2%
c) 1,2%
d) 62,5%
Zad 4
Tangens kąta nachylenia przekatnej szescianu do jego podstawy jest rowny:
a) 1
b)
√2/2
c)
√2/3
d)
√2
Zad 5
Oblicz sumę wszystkich liczb dwucyfrowych podzielnych przez 7
Zad 6
Wykaż, że prosta 3x−7y=2 jest rownolegla do prostej przechodzacej przez punkty A=(−1;2) i
B=(6,5)
PROSZE o pomoc w rozwiązaniu tych zadań, do zamknietych nie koniecznie musza byc rozwiazania