Trygonometria
Maciek: tg2x + 1 = 1/cos2x
Tożsamość, proszę pomoc, rozwinołem tg ale nie wiem co dalej
11 sty 16:50
ICSP: | | sin2x | | sin2x + cos2x | | 1 | |
L = tg2x + 1 = |
| + 1 = |
| = |
| = P |
| | cos2x | | cos2x | | cos2x | |
c.n.u.
11 sty 16:51
Bogdan:
bo rozwinołeś zamiast rozwinąć, (
ą nie
o)
Po zapisaniu założeń przekształcamy np. lewą stronę.
| | sin2x | | cos2x | |
L = |
| + |
| = ... |
| | cos2x | | cos2x | |
11 sty 16:53
Maciek: 1 matematyczna to cos2x nad cos2x? ja myślałem że sin2x nad cos2x , takiej własności nie
znałem
11 sty 16:56
Bogdan:
| | 5 | | 93 | | √7 | | a | |
a znałeś np. to: |
| = 1, |
| = 1, |
| = 1, |
| = 1, itd. ? |
| | 5 | | 93 | | √7 | | a | |
11 sty 16:58
Maciek: nom, ale nie wiedziałem, że tak można przekształcać

tego nie ma na majcy w LO
11 sty 16:59