Pomocy!Pilne
elo: Prosze o rozwiązanie równań oto takie przykłady
| 3x − 1 | | 2x+3 | |
| − |
| =x−2 |
| x+2 | | x + 2 | |
| | x | | 1 | | x+6 | |
2) |
| + |
| = |
| |
| | x + 3 | | x + 2 | | x2+5x+6 | |
11 sty 16:49
elo: ten pierwszy to wymnozyc na krzyż ?
11 sty 17:13
elo: ?
11 sty 18:16
emte:
odejmij , a potem na krzyż, ale zrób najpierw założenia
11 sty 18:18
elo: | | 2x | | 5x | |
czyli w tym pierwszym w tym pierwszym |
| − |
| =x−2 tak?a potem co dziedzina |
| | x+2 | | x+2 | |
jakos a w tym drugim dodac i tez tak
11 sty 18:22
jejejeju: chyba nie najpierw trzeba 2≠0 5≠0
12 sty 14:37