rozwiaz rownanie
Ola ;): | −1 | | 1 | |
| + 8x = 0 jak to rozwiazac. dodam ze to jest pochodna ktora mi wyszla z |
| + |
| x2 | | x | |
4x
2 i daze do okreslenia monotonicznosci
11 sty 16:36
-:):
| −1+8x3 | |
| =0 ... x 2=0 lub ... 8x 3−1=0 ... itd −  |
| x2 | |
11 sty 16:43
Ola ;): skad ci sie wzielo tam na górze x3?
11 sty 16:52
konrad: pomnożył całość przez x2
11 sty 16:56
konrad: znaczy nie całość tylko 8x, po to by mieć dwa ułamki o wspólcnychh mianownikach
11 sty 16:57
Ola ;): nie umiem tak sprowadzac do wspolnego mianownika
11 sty 16:59